Saturday, January 1, 2011

New Post In New Year From NewBie

  Salam guys!

  1st of all wa nak ucap Selamat Tahun Baru la kepada lu orang semua yang membaca blog wa ni. Kebanyakan blog yang wa baca, blogger akan tanya tentang azam baru pembacanya, dan wa pun nak tanya jugakla, apa azam tahun baru lu orang? Eleh, wa tau, bukan lu orang jawab pun soalan wa tu. En? En? 
  Okayla, sebenarnya wa nak tulis pasal Topik Topik Hot 2010, atau erti kata lain dalam intelligent language ialah Isu-isu Berbangkit 2010. Tapi ni version 'in my opinion' je taw, wa tak tau la kalau lu orang macam mana. Wa susun ikut ranking la, baru nampak 'Up-Up Pavillion' sikit blog wa ni.

Bola Sepak

  Kalau ikutkan topik hot kaum lelaki, semua jenis tournament bola sepak wa kena tulis kat ni, EPL, Champions League, Serie A, La Liga dan lain2 la kan. Tapi, kali ni wa tulis tentang tournament yang hot je la, ya'ini kaum perempuan pun buat borak. 
   
AFF Suzuki Cup
   
  Tahniah kepada Harimau Malaya sebab menang AFF Suzuki Cup haritu. Wa malas la nak tulis pasal gameplay ke, pasal Khairul Fahmi ke, pasal 'muka Safee Sali macam member wa' ke. Tapi wa nak tulis pasal topik yang budakni buat borak time tournament berlangsung. Mula-mula, wa nak tanya, siapa yang sokong  Harimau Malaya dari 'grouping' lagi? .Eleh, time final je baru nak yo yo'o sokong kan? Wa tahu, lu orang bukan tak sokong dari awal, tapi lu orang tak ambik 'Port' sangat time group stage. Kan? 


                                      Roommate wa kat AAJ

World Cup

   Yea, i know, its supposed to be No 1 in ranking, but, wa rasa takda la sampai makcik-makcik sebaya Ibu wa borak pasal World Cup. Wa tak mau cerita tentang World Cup sangat, wa just nak cerita tentang suasana sekeliling time World Cup.
   Apa yang wa sedar, time World Cup, budak yang tak pernah2 minat bola, dengan tiba-tiba minat bola kaw liaw. Yea, hak asasi manusia, lantakla orang nak minat  ke tak kan? Tapi wa kagum dan hairan macam mana depa boleh buat anjakan paradigma macam tu. Kaum wanita pulak, amboi2, sepak bola kaki kepet tapi status facebook berkenaan bola 24 jam.   ;)
 
                                               Eh?


3gp dan Kerosakan Remaja

  Memang hot, panas, jadi perbualan jugakla topik ni. Wa rasa banyak 3gp yang disebut-sebut tahun 2010 ni, tapi wa tulis yang top je la. Wa tak reti nak bagi intro panjang lebar , so, calon-calonnya ialah~

Ariel Peterpan VS Luna Maya & Cut Tari

   Siapa yang dah tengok 3gp ni? Siapa belum, boleh mintak kat wa, wa tokan baik punya free of charge. Hehehe. Malas nak tulis panjang pasal benda ni, macam tak elok, kan? Public kot, kalau borak 2 biasa, bolehla wa nak ulas panjang.

KL=New York 

   Sampai tak terkira berapa ramai orang share video ni kat facebook. Famous free je, kalau bagus takpe, ni memalukan. Kesian sangat 2 . Tapi kan, wa rasa la, benda camni sebenarnya dah  lama dan banyak berlaku kat negara kita, especially kat  KL. Cuma zaman sekarang, bebudak kecil pun dah pakai handphone ber'camera, benda camni dapat dirakam dengan senang. Lu orang tak rasa camtu ke? Kesudahannya, wa nak tau la apa jadi kat couple yang sweet but stupid ni. Peace :)
                                      Shuffle je la sambil peluk
3gp Adik-beradik

  Wa tak tengok lagi 3gp ni, dah cari semua tempat tapi wa tak jumpa lagi. Siapa pernah tengok 3gp ni, sudi-sudila share pendapat. Betulke Melayu? Betulke adik-beradik? Yang wa tau, budak lelaki dan budak perempuan, tu je. Tapi wa rasa, mestila ada budak dewasa yang ajar diorang ni. Tak boleh nak ulas lebih 2 sebab wa tak tengok lagi.
                                                Hurm


   Thats all for '3gp dan Kerosakan Remaja'. Wa tak larat dahla nak tulis untuk malam ni, so wa sambung entry tentang topik  hangat 2010 ni dalam next entry la eh. Salam.

2 comments:

cunderikwaris said...

Psl KL=New York tu aku rasa kerajaan kena ambik tindakan la terhadap gejala anak gadis mudah jatuh cinta dgn bangunan pencakar langit ni.Kan?Hah?Hah?

toarutokoroniirutoaruotoko said...

Survey!!!